Polynesien

5 bästa öarna i Polynesien

I Polynesien finns världens vackraste öar – från semesterparadis som Bora Bora till kulturarv som Påskön. Eftersom Polynesien har tusentals öar att erbjuda upplever många resenärer valet av resmål som svårt – nedan har vi därför skapat en enklare guide till dig som planerar att resa till Polynesien. Du kommer inte bli besviken oavsett var du väljer att resa i Polynesien – det garanterar vi.

5. Bora Bora

Turister besöker gärna Bora Bora – här finns trevliga tillflyktsorter för alla smaker. Bungalows och turkosa laguner har blivit symbolen för Bora Bora. Den som är nyfiken och äventyrlig kan utforska frodiga skogar, kanoner från andra världskriget och en för länge sedan slocknad vulkan. Framför allt finns goda möjligheter att bada, dyka, snorkla och mata hajar på Bora Bora. Med åren har ön blivit ett populärt turistmål, stora turistanläggningar garanterar komfort av högsta kvalitet och total avkoppling. Bora Bora rekommenderas.

4. Cooköarna

Man associerar gärna Cooköarna med Nya Zeeland – och faktum är att lokalbefolkningen är medborgare i landet. Bara senaste åren har turismen expanderat, lokalbefolkningen kan därför luta sig mot inkomsten som turismen genererar. Cooköarna har mycket att erbjuda – palmer, turkosa vatten och vita sandstränder. Man kan dessutom leva lyxigt på femstjärniga hotell. Det är enkelt att resa till Cooköarna, men förhållandevis dyrt. Enklast är att ta flyget från Auckland, Sydney eller Los Angeles.

3. Tahiti

Den största ön i Polynesien är Tahiti. Ön blev populär genom Paul Gaugins tavlor. På Tahiti finns många aktiviteter att välja mellan – från tahitiska SPA-behandlingar till äventyr på outforskade öar. Tahiti har blivit en knutpunkt i Polynesien – många resenärer landar på ön för att sedan söka sig vidare till mindre öar, men det är inte nödvändigt. På Tahiti finns allt turister kan önska sig. Flyg går dagligen från Australien, USA och Chile. Det tar cirka fem timmar att flyga från Hawaii och Nya Zeeland till Tahiti.

2. Hawaii

Även om Hawaii är en amerikansk delstat tillhör man fortfarande Polynesien. Den vulkaniska ögruppen har länge varit ett populärt resmål och närmast blivit synonym med semester och smekmånad. På Hawaii kan man utforska aktiva vulkaner, branta vattenfall och lummiga skogar. Och naturligtvis kristallklara vatten och mjuka sandstränder. Hit reser såväl soldyrkare som surfare – Hawaii har något för alla. Trots att Hawaii är ett populärt turistmål har man lyckats bevara sitt rika kulturarv, det vill säga sitt ursprung.

1. Nya Zeeland

Ön har placerats i det sydvästra hörnet på den polynesiska triangeln, och är definitivt ett resmål man behöver göra. Den biologiska mångfalden liknar inget annat. Dessutom har Nya Zeeland stort utbud av kulturarv och underverk att erbjuda sina besökare. Polynesier bosatte sig på Nya Zeeland på 1200-talet och skapade Māori-kulturen – en kultur som fortfarande lever kvar. Vi älskar Nya Zeeland för sin mångfald och natur – här kan man exempelvis bergsklättra, vandra, prova viner eller åka skidor och snowboard. Den som hellre badar och solar kommer också trivas på Nya Zeeland. Dock lockar Nya Zeeland framför allt aktiva besökare.

Polynesien